forbedr din livskvalitet

Sund fordøjelse med yoga & mindfulness

hjælp til at håndtere mave- og fordøjelsesproblemer

Oppustet, træg mave, diarré, mavesmerter, irritabel tarm og andre knap så flatterende begreber fylder alt for meget i alt for mange menneskers liv.

Få styr på din mave og få det godt!

Er du en af dem, der dagligt eller flere gange om ugen er belastet af nogle af de ovenstående problemer? Så kan jeg hjælpe dig. 
Jeg kan spare dig for at famle i blinde, prøve alverdens “gode” råd af, blot for at finde ud af, at det heller ikke var løsningen på dine udfordringer. 

Jeg har nørdet i mave / tarm /fordøjelse i mange år og brugt mine uddannelser og erfaringer indenfor kost, yoga og mindfulness til at skabe et forløb, som kan hjælpe dig til vedvarende bedring. 

Du bliver tunet ind på din krop og hjulpet til at lytte til, forstå og håndtere din krops signaler – herunder blandt andet forstå, hvad der har betydning for at netop din fordøjelse fungerer. Med udgangspunkt i din fordøjelse får du værktøjer til at skabe fysisk og mental sundhed.

En velfungerende mave betyder ALT for din velvære og livskvalitet

Hvis du:

Så ved jeg præcis, hvordan du har det...

En lang rejse mod at blive gode venner med min mave

Jeg har været det hele igennem, når det kommer til at finde løsninger på maveproblemer. Eller, det har jeg måske ikke, men det føles sådan. For hvor har jeg prøvet virkelig meget og brugt mange penge. Ofte for at finde ud af, at effekten var kortvarig eller fuldstændig udeblev.

Jeg har haft maveproblemer så langt tilbage, jeg kan huske. Det har fyldt utrolig meget og været nærmest en daglig plage. Et par gange hvor det var rigtig slemt, er jeg endt hos vagtlægen og med indlæggelse. Næste dag når smerterne havde ‘normaliseret sig’ og lægerne ikke kunne finde årsagen til de voldsomme smerter og den ekstremt oppustede mave, blev jeg udskrevet og fortsatte, som jeg plejede. 

Jeg har været igennem adskillige mave/tarmundersøgelser, prøvet diverse diæter, alverdens kosttilskud og specielle fødevarer, detoxes m.m. Indimellem med en lille bedring, men hver gang er det efter kort tid vendt tilbage til status quo. Jeg har fået at vide, at jeg var sund og rask  – hvilket jeg selvfølgelig er taknemmelig for – men hvorfor kunne jeg så stadig have så mange maveproblemer?! Jeg har famlet, været frustreret og givet op. 

Sådan er det ikke længere! Fra at have følt at jeg reagerede på stort set alt, jeg spiste, har jeg nu ganske få ting, jeg holder mig fra, for ikke at presse min krop. 

Jeg er blevet gode venner med min mave. Jeg kan stadig få oppustet mave eller et par dage med træg mave. Det er dog sjældent, det sker og når det gør, så ved jeg, at der er noget, jeg skal ændre. -Og vigtigst af alt, jeg ved, hvad jeg kan gøre. 

Hemmeligheden bag, at det er lykkedes for mig? Den ligger i høj grad i yoga og mindfulness. Gennem uddannelser til bl.a. kostvejleder, yogainstruktør og mindfulness coach har jeg lært værktøjer, der gør underværker for fordøjelsen og helt konkret mærket effekten på min egen mave. 

Yoga

Yoga består af rigtig mange elementer, som har en styrkende og helende indvirkning på vores fordøjelse. Det er bearbejdning og stræk af muskler, bindevæv og led, vejrtrækningsøvelser, beroligelse af nervesystemet og meditation. Altsammen noget, som også kan hjælpe med at slippe eventuelle traumer. 

Mindfulness

Der er en stærk forbindelse mellem hjerne og tarm. Et faktum som forskere er begyndt at undersøge mere og mere. Derfor kan vores mentale tilstand også have betydning for, hvordan vores mave har det. Mindfulness bidrager med værktøjer til at styre sine tanker, arbejde med bevidstheden og i det hele taget optimere sit mindset, til stor gavn for fordøjelsen. 

 

kost

Vores maver er vidt forskellige. De fødevarer som, jeg reagerer på er, er ikke nødvendigvis det samme, som det du reagerer på. Jeg tager udgangspunkt i nogle overordnede råd, som alle kan have stor gavn af, men ellers handler det om, at processen med yoga og mindfulness gør dig bedre til at mærke efter og agere ud fra, hvad din krop fortæller dig.

Jeg har gjort det nemt for dig at komme i gang og skabt en proces, du kan få vedvarende succes med.

Nemt | tilgængeligt| livsændrende

Det er selvfølgelig ikke alle yogaformer, tilgange og stillinger, der er lige effektive. For at kunne overskue at komme i gang har jeg udvalgte de mest effektive værktøjer og sammensat et program, som gør det overskueligt for dig at komme i gang og få hurtig hjælp – også selvom du aldrig har dyrket yoga før. Jeg er uddannet både yogainstruktør, mindfulness coach og kostvejleder og har en masse erfaring, så udover jeg selv har prøvet tingene, er de også baseret på en dybdegående viden og erfaring.  

Mine fordøjelsesforløb foregår online, så uanset hvor i landet du bor, kan du være med. Du kan fordybe dig i processen i dit eget hjem og stadig dele erfaringer med andre deltagere – og selvfølgelig mig, online.

Forløbene består f.eks. af videoer, pdf’er, liveundervisning, online møder og selvfølgelig bliver det hele optaget, så du har adgang til det, hvis du skulle være forhindret i at deltage det pågældende tidspunkt.

Det kommer til at kræve noget af mig, tænker du måske. – Og ja, det gør det. Du skal være indstillet på at gøre en indsats. Måske ændre nogle vaner. Prioritere lidt tid til dig selv hver dag. 
Men hvis det giver færre problemer og bekymringer om maven, langt mere overskud og livsglæde, er det så ikke det hele værd?

Effektive indsatser

At gøre yoga og mindfulness til en del af din daglige rutine kan gøre underværker for din mave og fordøjelse - og dermed din generelle sundhed og velvære 🌿. Det er der flere grunde til.

Du har måske hørt at tarmen indimellem bliver kaldt den 2. hjerne. Det skyldes bl.a. at forskerne de senere år fundet ud af, hvor stor en rolle nervesystemet i tarmen har for vores generelle sundhed og velvære.

Tarm & hjerne - en stærk forbindelse

Tarmen har sit eget nervesystem – det enteriske nervesystem – som er en del af centralnervesystemet. Det styrer vores fordøjelse ved i samarbejde med vagusnerven at sende impulser fra tarmen til hjernen og fordøjelsesorganerne. Vagusnerven løber fra kraniet ned gennem overkroppen og dens nervetråde har forbindelse til både vores hjerte, lunger og fordøjelsesorganerne. 

Så der er altså tale om en “tosporet vej”, hvor beskeder og impulser bliver sendt frem og tilbage. Så ligesom vores fordøjelse har betydning for, hvordan vores hjerne fungerer, har vores hjerne (og tanker) også stor indvirkning på fordøjelsen. For mange forhindringer på vejen, kan give store udfordringer og påvirke vores sundhed negativt. 

Derfor er det også virkelig vigtigt og effektfult at arbejde med både kroppen, hovedet og nervesystemet, når vi vil skabe en sund fordøjelse. Netop derfor har yoga og mindfulness så stor en effekt, da det er en livsstil med fokus på både bevægelse (i muskler, bindevæv, led), kost, hoved, tanker og nervesystem.